Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن لطفی: برخوردهای سلیقه‌ای و اعمال محدودیت‌های بی‌دلیل، هیچ توجیهی ندارند.

به گزارش نوپانا، حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار نوپانا گفت: امروزه، شرکت‌های دانش‌بنیان را باید به‌عنوان ثروت ملی درنظر گرفت، چرا که در تبدیل علم به ثروت، موفق بوده‌اند و در این زمینه، اکثر دانشگاه‌ها، به خوبی آنها عمل نکرد‌ه‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله هنوز در جامعه نهادینه نشده است و باید این شرایط را بهبود داد.

حسن لطفی در ادامه افزود: از مشکلات دیگر در حوزه آموزشی، این است که دانشگاه‌ها اغلب بدون توجه به نیاز جامعه و صنعت، به پرورش دانشجو می‌پردازند و متاسفانه هیچ ارزیابی صحیحی از نیاز گفته شده، به برخی از رشته‌های دانشگاهی وجود ندارد. مثلا، در بازار برخی مشاغل، بیش از پیش اشباع شده، درحالیکه برخی رشته‌ها بازار کار ندارند. این امر نیاز به بازنگری دقیق دارد.

نماینده مردم شهرستان رزن در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، علاوه بر کسب درآمد از طریق دانش، به‌خوبی از نیازهای جامعه و مشاغل مرتبط با رشته‌ها مطلع‌اند، به همین دلیل، با حمایت کردن از استارت‌آپ‌ها، می‌توان بستر مناسبی برای فعالیت آنها فراهم کرد تا موجب رشد اقتصادی کشور شوند.

عضو فراکسیون امید مجلس بیان کرد: برای اینکه نیروهای متخصص کشور، متناسب با نیازهای جامعه باشند، لازم است اطلاعات جامعی از نیازهای جامعه و بازار فراهم شود، به‌درستی تحلیل شده و پس از آن، نیروی تحصیل کرده را به سمت‌وسوی مناسب سوق دهیم. این امر، به خوبی درشرکت‌های دانش بنیان لحاظ شده است.

لطفی اظهار کرد: لازم است ذخایر علمی و فکری کشور، متناسب با پتانسیل‌های موجود مدیریت شوند. در غیر این صورت، بسیاری از معادن و ذخایر مهم، بدون استفاده بهینه، رها می‌شوند. نیاز است که اطلاعات این ظرفیت‌ها، جمع‌آوری و تکمیل شود و پس از بررسی، برنامه مدونی برای استفاده از آنها اندیشیده شود.

او گفت: دولت باید بانک اطلاعاتی جامعی از امکانات مالی کشور داشته باشد و فرآیند دسترسی به این امکانات را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل کند تا رسیدن به رونق اقتصادی میسر شود. تا زمانی که مجلس و دولت، زیرساخت‌های لازم را فراهم نکنند، اتفاق موثری در این زمینه رخ نمی‌دهد. همچنین، با حمایت‌های زبانی و خشک‌وخالی، مشکلات پیش روی شرکت‌های دانش‌بنیان برطرف نمی‌شوند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به فیلتر شدن برخی از استارت‌آپ‌ها گفت: برخی از استارت‌آپ‌ها، نظیر پی‌پینگ، به بهانه خطای یکی از مشتریانش ۶۴ روز فیلتر بود که پس از بررسی‌ زیاد، چند روز پیش، رفع فیلتر شد، اما مجددا آن را مسدود کردند و دلیلش هنوز مشخص نیست. استارت‌آپ جاباما نیز به دلیل نداشتن تی‌نماد، فیلتر شده است. به نظر می‌رسد سنگ‌اندازی‌های این چنینی، تنها به این علت باشد که شرکت‌های رقیب این استارت‌آپ‌ها، منافع خودشان را درخطر احساس می‌کنند و از این طریق قصد دارند به آنها ضربه بزنند. این امر صحیح نیست. فیلتر کردن، تنها به این دلیل موجه است که از مختل شدن امنیت فکری جامعه جلوگیری شود. در غیر این صورت، سلیقه‌ای است و اعمال محدودیت‌ها و بروکراسی‌های بی‌دلیل، هیچ توجیهی ندارد.

او ادامه داد: دولت و مجلس وظیفه دارند با برخوردهای سلیقه‌ای و بروکراسی‌هایی که دست‌وپای نخبگان را می‌بندند، برخورد کرده و با از میان برداشتن این موانع و برنامه‌ریزی دقیق و حساب شده، از به وجود آمدن چنین مشکلاتی جلوگیری کنند.

نماینده مردم شهرستان رزن عقیده دارد: اکثر نمایندگان مجلس، پای صحبت شرکت‌های استارت‌آپی ننشسته و وقتی برای آنها نگذاشته‌اند تا با مشکلات‌شان آشنا شوند. لازم است زیرساخت فعالیت آنها فراهم شده و با حمایت‌های اساسی و نه فقط شعار دادن، استارت‌آپ‌ها را یاری کنیم. همچنین باید با کسانی که برای استارت آپ‌ها مانع‌تراشی می‌کنند، مقابله شود. تنها در این صورت است که حمایت دولت و مجلس، به معنای واقعی نمود پیدا می‌کند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۱۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با جمعی از کارگران و مسؤولان اداره کار خراسان رضوی که به مناسبت روز کار و کارگر برگزار شد، اظهار کرد: کارمندان و کارگران غیور و دلاور سرمایه افتخار و سرافرازی این ملت و نظام مقدس اسلامی هستند. شما عزیزان با مقاومت و مجاهدت خود چه در عرصه فعالیت و کار و چه در عرصه کارآفرینی و محیط کار سرمایه ارزشمندی برای این نظام مخصوصاً در تقابل با کارشکنی‌های دشمنان ایجاد کرده‌اید.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تمام پیشرفت و تعالی که توانسته در مقابل توطئه‌ها، تهاجم‌ها و عدوات دشمن طی ۴۵ سال عمر انقلاب به دست آورد را مدیون مجاهدات ارزشمند شما برادران زحمتکش و عزیزانی است که در عرصه کار و فعالیت توانستید رشد جامعه را به نقطه‌ای برسانید که دشمنان ما در همه سرکوب‌هایی که نسبت به ما داشتند ناموفق باشند.

کارگر تنها با طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار نمی‌شود

وی با بیان اینکه مشکل مسکن کارگران تنها با اجرای طرح نهضت ملی مسکن رفع نمی‌شود، ادامه داد: استفاده از این طرح در مرحله نخست نیازمند منابع مالی قابل‌توجهی است که با توجه به درآمد، اجاره‌بها و وضعیت معیشت کارگران، این قشر شریف نمی‌تواند از این طرح بهره‌مند شود؛ بنابراین باز هم افرادی که در جریان رفاه نسبی قرار دارند توان پرداخت این مبلغ را داشته و دوباره این قشر زحمتکش کارگر است که بی‌خانه می‌ماند.

رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع است

علم الهدی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات معیشتی کارگران نمی‌توانیم تنها به دنبال افزایش دستمزد باشیم، گفت: چراکه هم‌زمان با افزایش حقوق کارگران قیمت سایر خدمات اجتماعی نیز افزایش پیدا می‌کند و این اقدام تأثیر چشمگیری در زندگی آنان نخواهد داشت و بیشتر به ضرر این قشر و اقتصاد کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه رفع مشکلات معیشتی کارگران نیازمند یک طرح جامع در کنار افزایش دستمزد است، اضافه کرد: شرایط زندگی در طول زمان برای کارگران سخت‌تر می‌شود، بنابراین برای رفع مشکلات معیشتی کارگر نیاز است، برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری صورت بگیرد تا او با خیال راحت و تمرکز کافی بتواند در محیط کار حاضر شود و از طرف دیگر لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند.

رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است

وی رشد اقتصاد کشور را در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر و کاهش دغدغه‌های او عنوان کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در حال حاضر برای کاهش فشار گرانی انجام می‌شود، دادن کالابرگ به عموم مردم است، بهتر بود این کالابرگ با اولویت‌بندی ابتدا به قشر کارگر داده می‌شد.

علم الهدی با تأکید بر نقش نیروی کار جوان و خلاق داخلی و اهمیت استفاده از آن ابراز کرد: خوشبختانه نیروی جوان، متخصص و خلاق در جامعه بسیار وجود دارد که اگر به‌خوبی از توان و نیروی آنان در تولید استفاده شود، ما شاهد رشد چشمگیر اقتصاد کشور خواهیم بود.

ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به نواقصی که در «فرهنگ کار» جامعه وجود دارد اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات جامعه ما فرهنگ نادرستی است که در حوزه فعالیت‌های کاری وجود دارد که اگر این فرهنگ به درستی در نیروی کار ما نهادینه شود، بازدهی مجموعه‌های اقتصادی ما بسیار بالا می‌رود.

وی با انتقاد به زمان بازنشستگی نیروهای کار خاطرنشان کرد: اگر این فرهنگ به درستی در جامعه حاکم شود، دیگر شرایط سنی و جسمی عامل تأثیرگذاری در به‌کارگیری افراد نیست، شما ببینید درست زمانی که یک فرد به اوج توانمندی و تجربه در حوزه کاری خود می‌رسد، بازنشسته می‌شود؛ اگر این تخصص بعد از بازنشستگی در یک مجموعه دیگر به کار گرفته شود که خیلی خوب است اما اگر موجب منزوی شدن و خانه‌نشینی فرد شود، ضرر بزرگی برای اقتصاد و تولید کشور است.

علم الهدی با بیان اینکه فرهنگ کار را نمی‌توان با نصیحت و از بیرون به افراد انتقال داد، بیان کرد: این فرهنگ تنها می‌تواند توسط خود نیروی کار و کارگر ایجاد شود و مسأله‌ای نیست که از بیرون و با تعلیم و تربیت بشود به افراد دیکته کرد. بنابراین اگر در یک محیط کارگری ۱۰۰ نفرِ تنها ۳۰ نفر به درستی مشغول فعالیت شوند، ناخودآگاه آن ۷۰ نفر دیگر را به دنبال خود می‌کشند. شما در شرکت‌های دانش‌بنیان می‌بینید که گاهی با ۶ نفر کارمند نتیجه و دستاوردهای بیشتری از یک دستگاه تولیدی سابقه‌دار دارند.

تقدم مشارکت در کار نسبت به سرمایه‌گذاری

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به شعار سال که «جهش تولید با مشارکت مردم» است، عنوان کرد: منظور مقام معظم رهبری از مشارکت مردم بیشتر از نوع کار است، زیرا مشارکت در کار مقدم بر مشارکت در سرمایه است. البته مشارکت در سرمایه نیز ضروری و لازم است، نه اینکه مشارکت در سرمایه مهم نیست اما عمده تأثیرگذاری به قشر کارگر و تولید برمی‌گردد که اگر جهش پیدا کند، بازار کار گسترده‌ای را به وجود می‌آورد.

مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی است

وی به کاهش نرخ بیکاری کشور به ۸ درصد اشاره کرد و گفت: یکی از افتخارات نظام در این مدت کاهش نرخ بیکاری بوده است که این رقم خوشبختانه در استان با توجه به فعالیت شما قشر زحمتکش و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به ۶.۲ درصد رسیده است.

علم الهدی با اشاره به مشکلات حوزه کار و کارگر بیان کرد: معمولاً در ایام «روز کارگر» مسائل و راهکارهایی مطرح می‌شود که بعد به مرحله اجرا نمی‌رسد و مشکلات حوزه معیشت کارگران به قوت خود باقی می‌ماند.

کد خبر 6091399

دیگر خبرها

  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • گلرو: طوفان‌الاقصی باعث بیداری دانشجویان آمریکایی شد
  • نقش حیاتی تولید در گره گشایی مشکلات جامعه
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار خانواده خود تجربه کند
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه در کنار اعضای خانواده را تجربه کند
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند
  • «به یادِ ماموستا فخری»